BAŞKAN TANYERİ 4 YILIN HESABINI VERDİ

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri düzenlediği basın toplantısında, Söke Ziraat Odası'nın yeni yönetiminin belirleneceği mahalle delege seçimleri öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Tanyeri, 4 yıllık hizmet sürelerinde sadece pamuk üreticisinin değil, hayvancılıktan seracılığa, zeytinciliğe, meyveciliğe ve sebzeciliğe varıncaya kadar hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Çiftçinin artan girdi maliyetleri karşısında üretime devam edebilmesi için desteklenmesi gerektiğini kaydeden Mustafa Tanyeri, "üreticilerin desteklenmesi gerektiği konularını Bakanlığa detaylı şekilde sunduk. Pamukla ilgili maliyet raporları bakanlığa sunuldu. Primin arttırılması için girişimlerde bulunduk. Bu sene bir kilo pamukta maliyet 16.20 TL., pamuk şimdi bu paralara satılıyor. 2021 yılı ve bu yıl fazlasıyla artan maliyetlere göre pamuk fiyatlarının en az 25 Lira olması gerekiyor. Primlerin mutlaka arttırılması gerekiyor. Bakanlığımıza 3 Liranın altında prim beklemediğimizi ilettik” dedi.

"EN BÜYÜK HAYALİM GERÇEK OLDU"

Avşar başta olmak üzere çevre mahallelerde 70-80 yıllık tapu sorununun çözümüne katkı sağladıklarını belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri, “Toplam 14 Bin 60 dönümlük arazinin tapusu yoktu. Bu sorunu hep dile getirdik ve sonunda çözüme ulaştırdık. 2023 yılında mazot ve gübre destekleri başta olmak üzere üretilen ürünlerin desteklerini üreticilerimiz önümüzdeki yıldan itibaren alacaklar. Sağ olsun Bakanlığımız haklılığı gördü ve bu sorun çözüldü, hayırlı olsun” dedi.

Güllübahçe, Balat, Batmaz, Tuzburgazı ve Doğanbey mahallelerinde sit alanı statüsü nedeniyle yaşanan sıkıntıları da Tarım ve Orman Bakanlığı'na ilettiklerini belirten Mustafa Tanyeri; “Bu bölgelerde tarımsal faaliyetlerin kısıtlanması ile ilgili sorunları bakanlığımıza ilettik. Umutluyuz, önümüzdeki günlerde bu konunun da çözüme kavuşacağını, kısıtlamanın kalkacağını umuyoruz” dedi.

"ŞEFFAF BİR SEÇİM OLMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ"

Seçimlere katılacak bütün delege adaylarının eşit bir şekilde yarışabilmeleri için çaba gösterdiklerini kaydeden Başkan Mustafa Tanyeri; “ Kaymakamlık makamından seçimlerle ilgili olurumuzu aldıktan sonra seçmen listeleri basıldı, muhtarlıklara dağıtıldı. Listeler askıya çıktı. Zarflar ve torbalar muhtarlıklara teslim edildi. Delege adayı arkadaşlarımız rahat bir çalışma yapsın diye 15 gün önceden listeleri muhtarlara verdik. Listeleri odadan da temin edebilirler. Geçmişte seçmen listelerinin iki gün önceden geldiği günleri de biliyoruz. Demokrasinin kuralı, şeffaf bir seçim olması için çaba gösteriyoruz. Tüm delege adaylarına başarılar diliyorum” diye konuştu.

HÜSEYİN IŞIK - SÖKE OLAY