Söke'de keçi ve koyun operasyonu

Söke Belediyesi Zabıta ekiplerine, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın da destek verdiği operasyonda, mahalle aralarında başıboş dolaşan hayvanlar tek tek toplandı.

Söke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen operasyon, başıboş hayvanlardan kaynaklanan şikayetlerin yoğunlaştığı Kemalpaşa, Çeltikçi ve Savuca Mahalle gerçekleştirildi.

Operasyonda, mahalle aralarında başıboş dolaşan keçi ve koyunlar ekiplerce toplanarak Söke Çiftçi Mallarına teslim edildi.

Koruma altına alınan hayvan sahiplerine cezai işlem uygulandı

Söke Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim İşlek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Başkanımız Dr. Mustafa İberya Arıkan’ın başıboş gezen küçük baş hayvanların toplanması ile ilgili talimatı üzerine çalışmaya başladık.Geçtiğimiz ay içerisinde 5 defa Kemalpaşa Mahallemizden başlayarak Çeltikçi ve Savuca Mahallelerimizde bu uygulamayı gerçekleştirdik. Bunun öncesinde mahalle aralarında başıboş gezen koyun ve keçi gibi küçük baş hayvanlarla ilgili hayvan sahiplerine tebligatlarımızı yaptık. Daha sonra belediyemiz Zabıta ekipleri, Kaymakamlık başta olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile beraber ortak bir çalışma ile ilçemiz cadde ve sokaklarında başı boş dolaşan bu hayvanları tutanakla toplayarak daha önce belirlenen alanda koruma altına aldık. Bu işlemlerin sonucunda Söke Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğünce kulak küpesi olmayan hayvanların küpelerinin takılması sağlanarak hayvan sahiplerine ilgili mevzuatlar gereği cezai işlemler uyguladık ve denetimlerimiz sürekli olarak devam edecektir.” dedi.