Ak Parti Söke'de Şok İstifa!

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) aldığı kararın ardından parti teşkilatlarında istifalar gelmeye başladı.

2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlere yenilenmiş kadrolarla girmek  isteyen Ak Parti’de değişim rüzgarı başladı.

Ak Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde’nin önceki gün istifasını açıklamasının ardından, bugün de Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, Germencik İlçe Başkanı Mehmet Akgün ve Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes istifalarını açıkladı.

Ak Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kurulduğu günden bu yana milletimizin refahı, birliği ve huzuru için kararlılıkla çalışan AK Parti, Türkiye'nin siyaset sahnesinde önemli bir değişimin ve dönüşümün sembolü olmuştur. Partimizin temel değerleri olan adalet, özgürlük, demokrasi ve milli birlik ruhu, Türkiye'nin güçlü bir şekilde ilerlemesi için temel bir direksiyon görevi üstlenmiştir. Toplumumuzun her kesimine kucak açan ve farklılıkları zenginlik olarak gören partimiz, ülkemizin her bir köşesinde birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmiştir. Böylesine büyük bir siyasi oluşumun içesinde yer alarak sizlerin teveccühü ve desteğiyle çalışmaktan onur duyduğum AK Parti Söke İlçe Başkanlığı görevimden gönül birliğiyle aldığımız karar sonucunda istifa ediyorum” dedi.

Ak Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten istifalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda alınan kararın ardından, yerel seçimlerde aday olmak isteyen 10 ilçe başkanının görevinden ayrılma talebinde bulunduğu söyledi.

Ökten, görevinden ayrılan 10 ilçe başkanının yerine yapılacak atamalarla 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine daha dinamik bir şekilde hazırlanmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Hüseyin Işık-Söke Olay