Belediye Başkanı gibi Muhtar

Muhtar Esat Arıcı, Söke’nin en büyük kırsal mahallesi olan Bağarası’nda 2019 Yerel Seçimlerinde rakiplerine büyük fark atarak göreve geldi.

Seçimlerden önce belde belediyesi olan Bağarası, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüştü. Bağarası’nın belediye başkanı tarafından takip edilen sorunları da muhtar Esat Arıcı’ya kaldı.

Göreve gelir gelmez çalışmaya başlayan Muhtar Arıcı, herkesten yardım istedi. Sık sık gittiği Ankara’da Demokrat Parti Genel Başkanlığı döneminden tanıştığı İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, bölge milletvekillerinin kapısını aşındırdı. Büyükşehir ve Söke Belediye Başkanlarından yardım istedi. Yeri geldi valinin makam aracının önünü kesti, Bağarasının sorunlarını anlattı.

4,5 Yılda Çok Şey Yaptı

Bağarası Mahalle Muhtarı Esat Arıcı, 4 buçuk yıllık görev süresi içerisinde; bir çok ilçede bulunmayan Ziraat Bankası Şubesi’nin mahallesinde açılmasını sağladı. 112 Acil Sağlık İstasyonunu açtırdı. 24 derslikli Bağarası Çok Proğramlı Lise inşaatını başlattı. Yıllardır yapılamayan Bağarası-Kalçık yolunu yaptırdı. Mahalledeki cadde ve sokaklara parke taşı döşetti. Mahallenin ortasından geçen Sarp Deresi üzerine 3 köprü yaptırdı. Bağarası Büyük Parkı açtırdı. Bağarası Düğün Salonu’nun tadilatını yaptırdı.

Sıra Futbol Sahası ve Soyunma Odasında

Bağarası Mahalle sakinlerine sevindirici bir haber daha veren Muhtar Arıcı, Bağarası’na kazandırmak için büyük çaba gösterdikleri Bağarası Futbol sahası ve soyunma odaları ihalesinin 20 Eylül tarihinde yapılacağını söyledi.

Bağarası’nda 4 buçuk yıllık görev süresi içerisinde çok güzel çalışmalara imza attıklarını belirten Muhtar Esat Arıcı, “Futbol sahamızın ihalesi 20 Eylül Çarşamba günü yapılacak ve 5 ay sonra da teslimi yapılacak. Bugüne kadar elimden geldiğince mahallemin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştım. Bunun için bir çok kez Ankara’ya gittim. Ankara’da Demokrat Parti Genel Başkanlığı döneminden buyana dostum olan İçişleri eski Bakanımız Süleyman Soylu ile görüştüm. Daha sonra Ak Parti Aydın Milletvekillerimiz Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen’le görüşmeler yaptım. Milletvekillerimize hem hayırlı olsun dedim, hem de yardım istedim. Sağolsunlar, gerekli talimatları verdiler. Mahallemize emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ederim” dedi.

Söke Olay