SÖKELİ ÇİFTÇİLERDEN SU KISITLAMASINA BÜYÜK TEPKİ..!
Kararın ardından Söke Ovası Sulama Birliği’nde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.
Çiftçilerde Mağduriyet Endişesi Taşıyor
Aydın Valiliği ve DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından alınan karar, tarımsal üretimin merkezi konumundaki Söke’de endişeyle karşılandı.
Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız başkanlığında yapılan toplantıya, Söke ve Didim Ziraat Odaları ile Ticaret Odaları başkanları, Söke Ticaret Borsası Başkanı, Trakya Birlik Söke Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı ve çiftçiler katıldı.
Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda, üreticilerin mağdur olmaması için atılması gereken adımlar ele alındı.
"Çiftçi Bir Darbe Daha Alırsa Belini Doğrultamaz"
Toplantının ardından Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel tarafından yapılan ortak açıklamada, sulama sezonu başlamadan bu tür bir kararın alınmasının aceleci bir adım olduğu belirtildi.
Katılımcılar, sulama planlaması için en erken 15 Nisan, en geç Mayıs ayının ilk haftasının beklenmesi gerektiğini vurguladı.
Geçtiğimiz sezon yaşanan ekonomik ve verim kayıplarının ardından yeni bir kısıtlamanın üreticiyi daha da zor duruma sokacağını belirten çiftçiler ise, "Bu yıl da aynı darbeyi yersek bir daha belimizi doğrultamayız." ifadelerini kullandı.
Toplantı sonucunda, Sökeli çiftçilerin taleplerini doğrudan iletmek amacıyla Aydın Valisi Yakup Canbolat ve DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirilmesine karar verildi.
SÖKE OLAY