Söke CHP'de açıklama krizi

Geçtiğimiz dönemin Söke Belediye Başkan aday adaylarından CHP'li Efkan Ceylan, Söke merkez mahallelerinde 9 Temmuz Pazar günü yapılan delege seçimleri sonrası kendisini itibarsızlaştırmaya yönelik bazı haberler yapıldığını öne sürerek basın açıklaması yapacağını duyurdu.

"Biz davet etmedik iznimiz yoktur"

Bu duyurunun ardından ilk tepki CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan'dan geldi.

Başkan Özcan basına yaptığı yazılı açıklamada, "Chp parti binasında yapılacak açıklamalar için sadece Chp Söke ilçe Başkanının davet yetkisi vardır. Kişiler şahsi konularda elbette açıklama yapabilirler. CHP’nin kurumsal kimliğini ilgilendiren açıklamalar dışında hiç bir açıklama CHP’yi bağlamaz. Bu sebeple saat ve tarih belirtmek kaydıyla parti binamızda açıklama yapacağını belirten şahısların sizleri arayıp davet ettiği bilgilerine geliyor. Bizleri arayan basın mensuplarına böyle bir açıklamanın partimizde mümkün olmadığını ilettik. Böyle bir açıklamanın partimizde yeri ve izni yoktur" ifadelerini kullandı.

Ceylan kalabalık partili grubuyla ilçe binasına geldi

Ceylan, Söke CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan'ın yaptığı bu açıklamaya rağmen, aralarında CHP Söke eski ilçe Başkanlarından Sevim Şahin, önceki dönem belediye başkan yardımcılarından Levent Tuna başta olmak üzere, çok sayıda eski parti yöneticisi ve partililerle birlikte CHP Söke İlçe binasına geldi.

Efkan Ceylan, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve Aydın İl Başkan Yardımcısı Mehmet Zeylan'ın itirazlarına rağmen basın açıklaması yaptı.

"Yapılan haberler beni ve ekip arkadaşlarımı itibarsızlaştırmaya yöneliktir"

Delege seçimleri ile ilgili haberlerin kendisini itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu öne süren Ceylan açıklamasında, "Biliyorsunuz geçen Pazar günü partimizde delege seçimleri yapıldı. Bu seçimlerle ilgili aynı gün basına yansıyan ve bu delege seçimleri ile ilgili hiç alakası olmayan şahsıma ve siyasi partideki ekip arkadaşlarımızın itibarsızlaştırma yoluyla bir takım yalan haberler sanki gerçekmiş gibi sunulmaya çalışıldı. Dolayısıyla ben de demokratik hakkımı kullanarak sizlerin huzurunda daha gerçekçi daha doğru neyse onları açıklamak istiyorum" dedi.

"Biz kendisine doğru olmadığını söyledik takdir kendisinin"

Efkan Ceylan'ın basın açıklamasının ardından basın mensuplarının karşısına geçen CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan da açıklamasında, "Efgan Ceylan abimizin basın önünde kendini ifade etme özgürlüğü var, bizim bunu engelleme şansımız yok. Ama bunun doğru yeri burası değildir. Her ismi geçen kişi burada bu çatı altında basın açıklaması yapmaya kalkarsa vay bizim halimize o zaman. Konu budur arkadaşlar. Öyle olduktan sonra herkes gelsin burada basın açıklaması yapsın bu doğru değildir. Biz de kendisine doğru olmadığını söyledik. Hepinize sevgiler ve saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.

Efkan Ceylan ve partili arkadaşları yaptıkları basın açıklamasının ardından İlçe binasından ayrıldı.

Hüseyin Işık - Söke Olay