Söke Efes Sineması için gün sayıyor

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan tarihi Efes Sineması'daki tadilatla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi.

Başkan Arıkan tarihi binada yaptığı açıklamada, "Sizler daha iyi biliyorsunuz burası tarihi bir sinema, dönemine damga vurmuş bir sinema. Devlet tarafından koruma altında. Biz buranın sinema bölümünün tadilatına bugün itibariyle başladık. İnşallah yeni yıla burayı yetiştireceğiz. Söke’de yapılacak olan kültürel etkinlikleri, kültürel faaliyetleri burada yapmayı düşünüyoruz. Burası tarihi bir yer, belediyemize ait olan bir bina. Dolayısıyla ilk startı burada verdik ve inşallah önümüzdeki dönemde buranın otel odalarının da hayata geçireceğiz. Biz bugün bunun heyacanını yaşıyoruz" dedi.

Tarihi Efes Sineması ile ilgili basın açıklamasına, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Söke Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri ile geçtiğimiz günlerde CHP'ye üyelik başvurusunda bulunan Belediye Meclis Üyesi İbrahim Bakır da katıldı.

Söke’de 2006 yılında kapısına kilit vurulan Tarihi Efes Sineması Söke Belediyesi tarafından kamulaştırılmasının ardından tadilat çalışmaları başlatıldı.

Yaklaşık 520 koltuklu tarihi sinema tadilat çalışmalarının ardından yeni yıldan itibaren Kültür Merkezi olarak hizmet verecek.

Söke Olay