SÖKE BELEDİYESİ ZİRAİ DONATIM DEPOLARI VE EFES SİNEMASI’NI BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİYOR
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Söke’ye yapılacak yatırımlar için bir araya gelirken; iki başkan Söke için önemli bir karara imza attı.
Geçtiğimiz günlerde Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel tarafından Söke’ye kazandırılması yönünde büyük adım atılarak, kamulaştırılması için Söke Belediye Meclisi’nden karar çıkarılan Efes Sineması ve oteli binası için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapılacak. Tapusunun Söke Belediyesi’ne geçmesi an meselesi olan Efes Sineması ve Oteli binası, Söke Belediyesi uhdesine geçmesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan tadilat ve restorasyon çalışmalarının ardından bina yeniden Söke Belediyesi’ne devredilecek.
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke’nin önemli bir sorunu olan otopark yapımı için, Zirai Donatım depo alanını da Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devrediyor. Daha önce Özlem Başkan’ın dile getirdiği gibi bu alanda otopark yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ve tamamlanmasının ardından Söke Belediyesi’ne devrolacak.
İki belediye arasında devir işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından hem Efes Sineması, hem de otopark yapımı için çalışmaların kısa sürede başlaması bekleniyor.
SÖKE’NİN HİZMET HASRETİ SONA ERİYOR
Söke’ye kazandırılacak hizmetler için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Özlem Başkanımız ile bir araya gelerek Söke’nin ihtiyacı olan iki yatırım için önemli kararlar aldık. Efes Sineması ve otoparkın Söke’ye kazandırılması için Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu destek vereceğini dile getirdi. Daha önce yatırımların el birliği içinde başlayacağını ve Söke’nin hizmet hasretinin biteceğini söylemiştik. Sözlerimizi yerine getireceğiz” dedi.
(HÜSEYİN IŞIK)