TÜKETTİĞİNİZ ÜRÜNLERİ SİZ DE ÜRETEBİLİRSİNİZ..!
Ülkemizde maalesef özellikle zorunlu gıda tüketimlerimizden Bağ- Bahçe ürünlerinin aile bütçesinde ki payı her geçen gün daha çok artmaktadır…
Anadoluda ve Büyükşehirlerimizin çevresinde üretilen Büyük ve Küçükbaş hayvancılık ürünlerinden, Kanatlı ürünlerine; (Et, Süt, Peynir, Tereyağ, Yoğurt, Tavuk, Yumurta üretimi..!)
Ziraat, Bağ-Bahçe Ürünleri Üretimi Giderek Yok Olması İle, Bu Ürünlerin ( Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Lahana, Kavun, Karpuz. Üzüm, Elma, Erik, Kaysı, Armut, Ayva, Portakal, Limon, Patates, Soğan gibi Yaş ve Kuru Olarak Sofralarımızı Süsleyen Aile Üretimi Ürünlerimiz Yok Olmuştur..!) Bu ürünler Daha önce Anne, Babalarımızın Köylerde Üretip, Şehirlerde yaşayan çocuklarına ve yakın akrabalarına yazlık ve kışlık erzak olarak hediye edilir ve Şehirlerde yaşayanların Aile Bütçelerine çok büyük katkılar sağlardı..!
Bireysel Üretim, Aile Üretimi Yok Oldu…
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI HAREKETE GEÇMELİ..!
Geçtiğimiz aylar da Aydın Tarım Orman İl Müdürlüğü Bakanlığa bir yazı göndererek, Büyük Şehirlerde Yaşayan Emekli Vatandaşlar başta olmak üzere, Şehirlerde Geçim Sıkıntısı Çeken Ailelerin İl Müdürlüğüne Müracaat ederek, Büyük Şehirlerin Kırsallarında edindikleri 1.000 m2 üzerinde ki Zeytinlik, Bağ- Bahçe ve Müstakil Parsellerde Aile Üretimine Destek Vermek için, Tarımsal ve Zirai Üretim yapmak istediklerini, ve Tapulu, Yolu da olan yerlerde Azami 50 m2 oturumlu ve iki katlı Bakanlıkça Tek Tip Zirai Depo ve İnsani Aile Yaşamına uygun Proje üretilerek, sağlam ve korunaklı beton veya Tuğla dan yapılabilir Sadece Geriye Kalan Arsa Bölümlerinde Üretim Yapmak Şartı ile İmar İzinleri verilmesi taleplerini iletmiş..!
Ama,
Bakanlık Bürokrasisi içerisinde böyle bir üretim yapılmasının Ülkemize ve Toplumumuza Sağlayacağı Faydalar Yeterince Anlaşılamamış olacak ki; Olumlu bir dönüş yapılmadığını öğreniyoruz..!
Halbu ki bu projeyi Bizzat Bakanlık daha da geliştirerek, teşvik edip, Köy ve Şehir Kahvelerinde, Şehir Parklarında Sabahtan Akşama Kadar Sigara, İçki içerek vakit geçirmeye çalışan Emeklileri Üretime, Geçim sıkıntısı çeken vatandaşları da desteklemek için Mahalle ve Köylerde Yerel Ürünlerin Satış Noktaları Oluşturarak, Milli Ekonomiye destek vermelidir..!
Bugün Köylerimizde Gerçek Köy Yumurtası,
Köy Yoğurdu,
Salamura Zeytini,
Ayak ZeytinYağını,
Çörtüğü,
Marulu,
Naneyi,
Köy Domatesi ni üreten kimselerin Kalmadığını Öğrenmiş Olsalar idi..!
Bu Proje ye Hayır Derler miydi..!?
Efendim; Zirai depo izni verilir ise,
Bu izin istismar edilebilir ve bizim 50m2 oturumlu iki katlı “zirai depo ve üretici yaşam evi” izinli yerler daha sonra, Villa ya çeirebilirler..! Görüşü çok yanlıştır… Bu izinleri vereceğiniz kişilerden Taahhütname alarak, Her yıl zorunlu üretim ve Proje dışına çıkmayacağının imzası ve Cezai hükümleri baştan konduktan sonra, kimse kılını kıpırdada bilir mi..!?
Haydi; Türkiye genelinde kırsalda üretim için seferberlik anlayışı ile bu projeyi hayata geçirmek için yasal düzenleme ile gerekeni bir an önce yapalım…
Sn. İbrahim Yumaklı bey Bu projeyi mutlaka başlatmalı..
MEHMET ALİ ATAMAN