YEŞİLKÖY VE KARACAHAYIT İÇİN SEVİNDİREN KARAR

SÖKE 17.04.2025 - 13:38, Güncelleme: 17.04.2025 - 13:42 1637 kez okundu.
 

YEŞİLKÖY VE KARACAHAYIT İÇİN SEVİNDİREN KARAR

MAHKEME GÖKBEL'DEKİ MADEN PROJESİNE "DUR" DEDİ.
Söke’nin Yeşilköy ve Karacahayıt mahallelerini yakından ilgilendiren maden projesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Gökbel mevkiinde açılması planlanan madene ilişkin “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” kararı mahkeme tarafından iptal edildi. Doğal ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Gökbel'de yapılmak istenen madencilik faaliyetine karşı, bölge halkının sağlığını, geçim kaynaklarını ve özellikle zeytinciliği korumak adına hukuk mücadelesi başlatılmıştı. Latmos Platformu gönüllü hukukçusu Mehmet Cilsal tarafından hazırlanan dava dilekçesi, Yeşilköy Muhtarı Bülent Dalkılıç ve Karacahayıt Muhtarı Nebil Kırca’nın öncülüğünde idare mahkemesine sunuldu. Ocak ayında yapılan bilirkişi keşfi sonrası mahkemeden sevindirici karar geldi. Mahkeme, “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” kararını iptal ederek, bölge halkının haklı mücadelesini tescillemiş oldu. Bölgede yaşayanlar kararın ardından derin bir nefes alırken, doğa ve tarım için önemli bir zafer kazanılmış oldu. SÖKE OLAY
MAHKEME GÖKBEL'DEKİ MADEN PROJESİNE "DUR" DEDİ.

Söke’nin Yeşilköy ve Karacahayıt mahallelerini yakından ilgilendiren maden projesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Gökbel mevkiinde açılması planlanan madene ilişkin “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” kararı mahkeme tarafından iptal edildi.

Doğal ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Gökbel'de yapılmak istenen madencilik faaliyetine karşı, bölge halkının sağlığını, geçim kaynaklarını ve özellikle zeytinciliği korumak adına hukuk mücadelesi başlatılmıştı.

Latmos Platformu gönüllü hukukçusu Mehmet Cilsal tarafından hazırlanan dava dilekçesi, Yeşilköy Muhtarı Bülent Dalkılıç ve Karacahayıt Muhtarı Nebil Kırca’nın öncülüğünde idare mahkemesine sunuldu.

Ocak ayında yapılan bilirkişi keşfi sonrası mahkemeden sevindirici karar geldi.

Mahkeme, “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” kararını iptal ederek, bölge halkının haklı mücadelesini tescillemiş oldu.

Bölgede yaşayanlar kararın ardından derin bir nefes alırken, doğa ve tarım için önemli bir zafer kazanılmış oldu.

SÖKE OLAY

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sokeolay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.